dijous, 21 de maig del 2015

Tornem-hi

San Vito lo Capo

No hem tingut connexions prou fiables com per rebre fotos i cròniques des del "culo nel mondo" per manca de wifi al port i per la deficient cobertura del lloc.
Però el que sabem és que son (o éren) a Sant Vito lo Capo (Sicília – Itàlia). Ho sabem per uns pocs whatsapps adreçats aleatòriament als comptes habituals.

Aquesta és la reconstrucció del que ha passat des de l’últim post:

El dilluns 18 a la tarda al voltant de les quatre van sortir de Calasetta. El front que havien patit i que els havia mantingut a port amb vents de més de força 6, havia amainat prou per gosar sortir cap a Sicília.
Tot i haver minorat el vent i anat de baixa el front es van trobar encara vents de component nord amb prou entitat com per fer necessari hissar la major parcialment enrotllada per oferir menys superfície vèlica, i substituïr la gènova pel “turmentí”.
Després de unes quaranta hores de travessia i de ser acompanyats durant un quart d’hora per un dofí que els va alegrar la vida fins que el dofí es va cansar de nedar tant a poc a poc, finalment van arribar a Sant Vito lo Capo a dos quarts de dotze de la nit del dimarts 19.

Com és absolutament comprensible, després de una travessia tant llarga i per dir-ho més lleuger tant incòmode, han dedicat pràcticament tot el dia 20 a descansar, no sense abans tractar de connectar-se adientment a la xarxa. Amb cap èxit, com és obvi.

En la darrera comunicació que hem tingut, ens van manifestar el seu desig de partir avui, dia 21 a les sis del matí amb destí a Cefalù.
La previsió que hem fet des d’aquí és que serà una singladura de unes deu hores, per tant l’hora estimada d’arribada es situa al voltant de les quatre de la tarda d'avui.
El temps que s'espera al nord de Sicília és de altes pressions per mor de una falca anticiclònica que arriba des de ponent. Amb això els vents que tindran seran de nord de entre 10 i 15 nusos que possiblement podran aprofitar. També és possible que es trobin amb amb quatre gotes mal comptades.
Esperem que al port de Cefalù tinguin accés a la xarxa amb prou qualitat com per poder confirmar o negar la reconstrucció que us hem ofert.