dimarts, 2 de juny del 2015

HO HAN ACONSEGUIT!!!

Matinada del 31 de maig





"Bon dia companys, avui a les 8h hem amarrat al port de Wathy (Ítaca) amb una excel·lent navegació, bon temps i 4h a vela a 4,5 nusos. Aquesta nit no hem dormit, molts pesquers i una motora sense llums de posició, que amb un focus ens ha deixat enlluernats i acollonits.
Dediquem “El viatge a Ítaca” al gran amic Josep Lluís Lirola perquè si estem aquí, sens dubte és gràcies a ell.
Abraçades, moltes abraçades.


Carles Pérez"

(Àlies: Charly P. Flatvillage)












Cefalònia en primer pla
Havien sortit de Rocella Iònica a les dotze del dissabte 30 de maig amb l’intenció d’anar a Leukas seguint el consell de uns navegants de Màlaga experts en les illes greges. El cas és que una sortida de sol el diumenge amb Cefalònia com a fons els va fer canviar d’idea.





Cefalònia és la illa que es  troba al oest de Ítaca i que seguint el rumb que portaven des de Rocella s’interposava entre ells i l’objectiu final del viatge.
Es veu que la llum de l’alba va actuar com de cant de sirenes en els nostres expedicionaris qual Ulisses del segle vint i u.
Les banderes de cortesía





I excitats com estaven, sigui per l’albada, sigui per la proximitat de la mítica Ítaca o sigui pel cant de sirenes en forma de la música celestial del vent que inflava les veles, el cas és que van decidir fer tot d’una la navegació fins a Wathy, el portet de Ítaca. Sense dormir, és clar, i fent front a les dificultats que encara restaven de trobar-se. Dificultats que a diferència d’Ulisses que va topar-se amb un vent molt fort i de proa que el va fer virar en rodó, ells es van trobar en la munió de pescadors que solcaven les aigües del mar Jònic i que com és sabut tenen preferència quan estan feinejant. I per si fos poc, també una llanxa motora sense llums de posició els hi va fer la gitza i els va enlluernar amb un potent focus quan els tenia a prop, deixant-los literalment “acollonits”.


L'inmènsa badia d'Ítaca, Wathy al fons l'illa del Lazareto a proa











Però per fí, el repte és assolit. Allà darrera de l’illa que va estar una leproseria i després reducte de quarantenes, hi ha el port de Wathy (Ítaca), tot just a tocar de la gafa.
Gafa que fan servir finalment a les vuit del matí del dilluns 1 de juny per agafar les amarres del port i afermar a moll per popa.




Les coordenades del seu amarrador són:
38º 21’ 54,7” N i 20º 42’ 57,0” E





Però essent un port encantador, vull dir un port amb encant, amb cants de sirenes, com correspon; no té serveis!! 

És de ben segur per això que lluny dels circuits turístics, és un magnífic destí pels velinàutes Catalans. Amb el seu component mític i romàntic.


Però Charly, no havien dit uns de Màlaga, que a Ítaca no hi havia on amarrar? No havies dit que els mariners autèntics no enganyen? Ja us havia dit que el que volien era que no hi anéssiu.
Pel que es veu, Ítaca és molt maca i poc turística. Un encant, vaja.


Dons tens raó Juanmi. Els Malagenys no enganyen, el que passa és que tenen el sentit de la bellesa diferent del nostre, a ells els hi agrada Benidorm.

1 comentari:

Pep ha dit...

Moltes felicitats, navegants mítics !!!

Com no podia ser d'altra manera heu assolit l'objectiu !!!

Sou collonuts !!! Tots els d'allà i els d'aquí (en Pepe Luí i en Joan Miquel) que segur, també des de la distància i en esperit, han fet el viatge amb vosaltres. !!!

Moltes felicitat i l'enhorabona a tots !!!

Ara, a assaborit l'èxit, a descansar i a emprendre (com a mínim igual que l'anada...) el camí de retorn. Xino-xano, però penseu que us estem esperant !!!.

Una molt forta abraçada !!!

Maribel, Pep i la resta de la colla...