dilluns, 25 de maig del 2015

A les portes de l'estret

Quan fa mala mar, hi ha dues coses que diu la saviesa dels pescadors. Una és que si t’agafa en alta mar és millor capejar el temporal, perquè entrar a port en males condicions, no és una opció; i si estàs a port el prudent és no sortir.

I això és el que van fer els nostres navegants, a fora hi havien onades de dos metres i fins i tot a port, amarrats al pantalà, el Cirrus es movia. Per tant, no han sortit fins que el temps a estat bo, i ho han fet el dissabte 23. És a dir, que han estat dos dies de descans i turisme en Cefalù


Però no tenim cap crònica ni proba gràfica d’aquests dies de lleure perquè tal com us vàrem dir el port esportiu de San Vito no disposa de cap servei de connexió a la xarxa, és més, per no tenir no te ni dutxes i això que cobren 50 euros per la estada diària. El mateix que a Saint Tropez a aquestes alçades de la temporada, però sense el “glamour” d’aquell indret.


El dissabte 23 de maig, amainat el temporal, la tripulació del Cirrus va amollar amarres a les nou del matí i es va disposar a recórrer les 37 milles que en teoria els havia de portar en sis hores i mitja a Orlando (Sicília – Itàlia). 
El navegant i el capità consultant les cartes per cercar un port alternatiu.



Però no comptaven amb que aquest port estaria tancat per manca de calat, es veu que ja és tradicional que a l’hivern s’omple de sorra per les corrents marines i no els draguen fins que comença la temporada d’estiu. Això va suposar que van haver d’allargar la navegació fins que van albirar Milazzo on van entrar i amarrar a les set i mitja del vespre, després de més de deu hores de bona mar i còmode navegació.
El pilot automàtic inflable del Cirrus
(Amarra com puguis, "The Film")



Com que durant la travessa entre San Vito lo Capo i Cefalù van veure la bocana del port de Palermo, van decidir que pagava la pena de visitar la ciutat, i això és el que han fet un cop a Milazzo. El diumenge 24 es van embarcar en un tren camí de Palermo possiblement també per poder veure a la Sofía Loren, però la Loren és en un geriàtric i, és clar, els hi va fer por d’acostar-s’hi no fos cas que se’ls quedessin.  L’últim Whatsapp que hem rebut, dia d’eleccions a casa nostra, deia que Palerm està en un estat quasi ruïnós, però al igual que la Loren aguanta força bé.

De turisme per Palerm.
Neorealisme Italià 
Palermo monumentale
 


Manteniment