diumenge, 14 de juny del 2015

Finalment: crònica del patró!!

Crònica a mena de resum del MASTER & COMMANDER


Després de unes llargues hores de navegació amb el viatge de anada i també després d’haver assolit la fita que ens havíem proposat al inici del viatge hem arribat al port de Vathy i per fi hem pogut trepitjar la illa de Itahka inspirats sempre amb la quimera de conquerir quelcom inabastable.
Però el viatge no es simplement anar sinó que després ve la tornada que es tan important o mes que la anada dons portem records i sovint vivències que no oblidarem i això es el que estem fent amb aquest moment.
Com defecte assolit i després consensuat amb la tripulació del Cirrus, la navegació segura es la meva constant, no vull exposar en cap cas als amics que m’acompanyen ni tampoc al nostre vaixell que està tenint un comportament extraordinari en situacions de angoixa no buscades.
Com ja sabeu som a Messina després d’una llarga singladura intentant guanyar temps al mal temps que s’acosta, la previsió per Dissabte i Diumenge es de vents forts al Nord de Sicília, vents que ja començant a deixar-se sentir i això que estem segurs i amarrats a port. Es preveu que seran de 20 nusos lo que significa de a la Bocca di Luppo (Messina) poden arribar a ser, dit per experts, de fins a 40 nusos.
Avui Charly ens ha preparat un arròs caldos de cinc o mes estrelles, i això que pateix una manca de recursos de cuina, com un foc adequat i estris que per el seu nom em son desconeguts, però no ha quedat ni una cullerada a la cassola i acompanyat d’un vi rosat de Sicília que ens ha tret les penes i mals rotllos que de tant en tant et mengen el cap.
Ara ve la becaina, musica de no se qui (crec que és òpera) però que et passa bé i fa vindre la son. Després Deu dirà, i dema també.
Tenim una “tournée” amb tramvia per la city preparada per demà, ara ja m’està venint la son així que hem perdonareu doncs m'en vaig amb els Deus o les Muses que els inspiraven, per aquí em proposen sirenes però crec que fan olor a sardines.

M’apunta en Charly que la musica es de Mozart, quin crack.
@                                                      Vaixells fondejats a la illa de Erikoussa.





























Resum en xifres de la travessia fins el 12 de juny.

Total milles navegades       1.350,6 Nm
Total hores de navegació       253,59 h
Total hores de motor            248 h
Total hores a vela                    5,59 h
Total hores hibrides (V+Mpm)  12,0 h aprox.
Explicació: La navegació era a vela però el motor era en marxa per carregar bateríes.
Tot afedat pel notari d’abord Carles Pérez Vilaplana


Aquest no era el dia de l'arròs


No tenim dades de quants àpats han fet a bordo, però es veu que si més no l'arròs caldós era per sucar-hi pa.

Whatsapp rebuts d’en Charly P. Flatvillage el 12/6

En primer terme Messina (Sicilia) en segon Reggio Calàbria (Itàlia continental).
Al mig l’estret de Messina.
“Ja us ha informat en Carles Bach que estem bé, dutxats i descansats després de 34hs i 40min de navegació amb 15 hores de marejol al creuar el golf de Taranto, però mar calma després. Messina és ciutat industrial portuària, molt bruta. La crisi ha retallat escombriaires i es nota molt. Farem una passejada avui divendres i ja informarem. La nostra connexió Wifi és precària com quasi sempre a Sicília.
Salut i sort.”


“Les previsions meteorològiques són dolentes per dissabte i diumenge. Vent del SE força 5 i 6. Ens quedarem a Messina. Els deus ens segueixen acompanyant
Junt amb els vostres ànims i amistat.
Abraçades i sort.”

“Hem intentat fer un arròs caldós amb calamars frescos i vi sicilià; No sé si eren bons, però ho hem liquidat tot. Ara toca La Riera Siciliana i la migdiada, mentre el vent va pujant.
Abraçades.”

Canviant l’oli del motor Volvo de 30 CV. Cal tractar-lo com a un nadó!!
“L’altre dia quan en portava tres o quatre sense dutxar-me, vaig trobar a les bodegues del Cirrus <<Ambientador Spray Pino>>, com que no portava desodorant, m’en vaig tirar un raig a cada aixella. Es veu que això dona els humus i grau d’humitat necessaris per a què a la nit fes una cistelleta de rovellons i ceps.
Salut.”

Canviant el rotor de la bomba d’aigua, tenia una pala trencada.
En Carles seguint els consells d’en Josep Lluís.
“Estem amb vent de força 6 i pujant. Ben aixoplugats i a esperar que passi la baixa.”