dilluns, 15 de juny del 2015

Messina - Lípari


En el dia d’avui els nostres expedicionaris han pogut, per fi, amollar amarres del port de Messina i navegar impulsats per un vent de Gregal de 15 nusos que entrava pel través fins a l’illa de Lípari, a on han arribat al port de Pignataro, al cantó nord de la badia del mateix nom de l’illa. 
Han acabat doncs el seu cap de setmana de turisme Sicilià i no l'han finit a trets, cosa que és noticiable.

Aquests són els Whatsapps que ens han enviat els corresponsals.



"A les 7,20 h. per fi desamarrats de Messina amb vent per navegar tranquils del NE amb la major, gènova i motor. A les 15,10h. Arribats al port de Pignataro de l'illa de Lipidi de les Eòliques.  Pel que es veu desde el Cirrus es molt bonic. Quan tingui Wi-Fi seguiré Informant dels plans de futur.


Com està la Carme?
Si es pels desitjos de tots, segur que molt bé. Salut i sort."


Charly P. Flatvillage


"Avui hem fet de Messina a Lípari port de Pignataro, ens ha espitjat un vent constant de 15 nusos quasi de traves que ens portaba amb una mica de motor, 1300rpm, a una velocitat de entre 6,3 i 7,3 nusos, ha estat una bona navegada, demà anirem a Stromboli com a turistes a pasar el dia i si tot va be Dimecres un tros mes cap a casa. Estic pendent d'un canvi q arribara aqui cap el dijous i ens tancara el pas a Cerdenya pot ser durant dos u tres dies, com es un salt llarc, San Vito lo Capo a Calasetta cal asegurarse a fi de no tindre sorpreses.
Es todo por hoy." 

Master & Commander

I després de l'observació que sobre la etimología del nom de les illes els hi ha fet en "Pepeluí" relacionant-ho amb el vent que sovint s'hi dona, aquest altre:




"Tot el que puc dir de les Eòliques de moment es que ens agraden força, amb vegetació poca gent i que et fan sentir agust i en pau. Demà anirem a Stromboli amb ferry que surt d'on estem, ja informarem si el volcà ens deixa."

Charly P. Flatvillage